817 poze   7089 vizite

puya

Date generale despre Puya


Nume: Dragos Gardescu, aka Puya
Data nasterii: 22 iulie 1979 Dragoş Gardescu aka. „Puya" s-a născut în data de 22 iulie, 1979 în Bucureşti. Este cel mai mic dintre cei patru fraţi ai săi. A crescut în Balta Alba, Sălăjan. A colaborat cu Siem,B.U.G Mafia, Il-egal şi Codu' Penal. Printre preferinţele sale muzicale se numără genurile R&B şi Hip-Hop.(2 Pac, 50 Cent, Snoop Dogg, Eminem, Dr.Dre, TLC, Beyonce, Jade), dar şi rock alternativ (Linkin'Park). Dragoş are ca Motto: "Important este ce îţi transmite muzica, fie ca e vorba de dragoste sau ură. Dacă te face doar să te mişti din fund, ai să mişti o lună, două, după care te plictiseşti."Tudor Sişu aka. „Sişu" s-a născut în data de 21 noiembrie, 1977 în Bucureşti. Nu şi-a cunoscut tatăl, doar mama, care lucra până noaptea târziu, motiv pentru care a trăit mai mult pe străzi. În 1996 a înfiinţat formaţia Il-egal, iar un an mai târziu din cauza unor neînţelegeri, a intrat în La Familia. „Îmi place să fiu lider, în cartierul meu am învăţat să fac bani din orice" -spune el. În ceea ce priveşte scandalul în care a fost implicat, spune că cine vrea să audă parerea sa despre droguri, să asculte melodia „Drogul Meu". Printre preferinţele sale se numără 2 Pac, Snoop Dogg, Warren G, Mc Eight, Siem 50 Cent, Eminem, Nate Dogg, Cypress Hill şi Linkin Park. De asemenea, se declară pasionat de istorie, mai ales de cea a celui de-al doilea război mondial.

La Familia

"La Familia" este o trupă hip hop romaneasca care şi-a început cariera în ianuarie 1996, apărând în deschiderea concertelor trupei deja consacrate la acel moment, B.U.G. Mafia. Componenţii trupei sunt Dragos "Puya" Gardescu şi Tudor Sişu. La cererea celor de la B.U.G, Puya a aparut ca solist în piesa "Până când moartea ne va desparţi", melodie care s-a bucurat de un imens succes.La Familia şi-a creionat un stil propriu şi au început să se diferenţieze tot mai mult de trupele de gen existente pe piaţă. La Familia au demonstrat ca nu e nevoie să renunţi la ceea ce ţi-ai propus iniţial, să sacrifici din calitate în favoarea popularităţii, ca să obţii recorduri de vanzari.Puya şi Sişu s-au consacrat prin videoclipul piesei "Tupeu de borfas" (1997). Un an mai târziu, în 1998, vine confirmarea: "Nicăieri nu-i ca acasă". Saltul calitativ se observa prin negative bine lucrate, versuri puternice, colaborări inspirate (Mihai şi Laurentiu de la 3SE, Marijuana, B.U.G. Mafia).La Familia a lansat şi maxi-single-ul "Dumnezeu e băiat de cartier". Pe lângă piesa cu acelaşi titlu, acesta mai conţine "Nimic de pierdut" unde Puya şi Sişu il au alături pe Daddy Caddy de la B.U.G. Mafia şi "Unii nu înţeleg" piesa cântată alături de Directia 5 şi Cătălina.Despre piesa care dă titlul maxi-single-ului, membrii trupei spun: "Dumnezeu a fost băiat de cartier pentru noi, ne-a ajutat să reuşim... oare va face la fel şi pentru ceilalţi tovarăşi ai noştri care se zbat şi încearcă să realizeze ceva? . Piesa "Bine ai venit in Paradis" reprezinta o colaborare cu Dan Armeanca şi cu Alice, fosta stea a Scolii Vedetelor.

În 1998 "Nicăieri nu-i ca Acasă" a fost unul dintre cele mai vândute albume în Romania, videoclipul piesei "Tupeu de Borfaş" fiind difuzat timp de câteva luni în "heavy rotation" pe canalul tv romanesc de muzica Atomic.Anul 1999 a adus cu el transformarea Bucurestiului in piata de desfacere si counsum a heroinei provenita din Afganistan si Triunghiul de Aur. Mulţi tineri au cazut victime morţii albe, inclusiv Tudor Sisu. De altfel, in timpul lansarii piesei "Prinsi in joc" featuring Bruckner, membrul trupei La Familia este pentru prima data acostat de politie in vederea arestarii. Datorita avocatului sau insa, acesta scapa.Anul 2000 aduce cu el 2 noi hituri sub egida La Familia: "Ca la noi" si "Vorbe" featuring Uzzi, iar Sisu, separat de trupa La Familia, scoate primul sau album solo, "Strada Mea".

In anul 2001 iese pe piaţă al 5-lea album al trupei hip-hop - "Familiarizează-te", care propune si o noua artistă publicului roman, "Honey".Sişu şi Puya revin în 2003 cu albumul "Punct şi de la Capăt". In octombrie 2003, Sişu este arestat şi condamnat la 3 ani de închisoare sub acuzaţia de consum şi trafic de droguri de mare risc. Anul 2003 aduce de asemenea o ruptura intre trupa La Familia si trupa care i-a facut celebri, B.U.G. Mafia. Astfel urmeaza lansarea EP-ului "Foame de bani" prin care se urmareste deningrarea fostilor prieteni din B.U.G. Mafia.

In 2005 Sişu si Puya infiinţeaza label-ul Scandalos Music şi o data cu lansarea compilaţiei "Sud Stil Party" Dj Wicked intră oficial in trupa. In Octombrie 2005 Sişu este eliberat condiţionat după executarea a 2 ani de inchisoare. In Iunie 2006 este arestat din nou insa sub acuzaţia de trafic şi consum de droguri de mare risc. Procesul incepe în Iunie 2006, iar Sişu ramane in arest pana in Octombrie 2007, cînd este ridicată masura de arest preventiv, fiind inlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara.

Procesul este în continuare în desfaşurare.În toamna anului 2006 Puya impreună cu ARAS iniţiaza şi desfăşoară o amplă campanie anti drog. Campania este intitulată "Invaţă să alegi" şi s-a desfasoarat ţn peste 30 de oraşe.În 2007 Sişu şi Puya infiinţeaza ONG-ul "Agenţia Spartacus". ONG ce se ocupă cu apararea drepturilor omului, mai exact cu apararea drepturilor deţinutilor şi a persoanelor implicate în anchete penale.Tot în 2007 Sişu şi Puya intentează proces trupei B.U.G. Mafia şi cere anularea inregistrări numelui La Familia la [OSIM], iar Tribunalul Bucureşti le dă caştig de cauză. Sentinta insa nu este definitiva, fiind atacata cu recurs.

Discografie

Băieţi de Cartier

Nicăieri nu-i ca Acasă

Bine ai venit în Paradis

Dumnezeu e băiat de cartier oare?

Familiarizează-te

Ca la noi-EP

Zi de zi-Maxi-single

Punct şi de la Capăt

Viaţa Bună-maxi-single

Foame de bani

Românisme

Puya si Siem
Locul nasterii: Bucuresti


Cine este Puya?

Puya, pe numele sau Dragos Gardescu, s-a nascut pe 22 iulie 1979, in Bucuresti. A crescut alaturi de cei trei frati ai sai in cartierul Balta Alba, Salajan, invatand de mic "regulile nescrise ale strazii".

Puya a avut de tanar preferinte muzicale ca: 2 Pac,50 Cent,Snoop Dogg, Eminem, Dr.Dre.

In 1996 l-a cunoscut pe Tudor Sisu si au infiintat formatia La Familia, care s-a bucurat de mare succes la public si in scurt timp, cei doi cantau in deschiderea concertelor BUG Mafia.

Puya a cantat ca solist intr-o piesa a celor de la BUG Mafia, "Pana cand moartea ne va desparti", care s-a detasat de tot ce era pana in acel moment pe piata din Romania.

La Familia si-au gasit propriul stil, fara sa caute facilul si au inregistrat primul album "Baieti de cartier", care a avut mare succes.

Un videoclip care zice multe despre ceea ce vor baietii de la La Familia a fost "Tupeu de borfas", urmat apoi de "Nicaieri nu-i ca acasa".

Urmatoarele albume: "Nicaieri nu-i ca acasa", "Bun venit in paradis", "Dumnezeu e baiat de cartier (oare?)" le-au consolidat imaginea lui Sisu si Puya.

Au urmat albume extrem de bine "inchegate" muzical si la fel de bine vandute: "Familiarizeaza-te", "Ca la noi -EP", "Punct si de la Capat", "Foame de bani".

La Familia a avut neintelegeri grave cu cei de la BUG Mafia, care au inregistrat numele formatiei in "contul" lor. Astfel cei doi baieti nu au mai putut folosi "La Familia", intitulandu-se simplu: Sisu&Puya.

In 2003, Sisu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru consum si trafic de droguri de mare risc, insa viata merge mai departe.

Puya a continuat activitatea muzicala, iar acum cei doi baieti sunt hotarati sa o ia de la capat, indiferent ce se comenteaza la adresa lor.

Pe 28 aprilie 2009, Puya a venit, la invitatia celor de la Apropo.ro, la un videochat, unde a discutat liber cu fanii si a facut un gratar.
puya 1
puya 1
puya 2
puya 2
puya 3
puya 3
puya 4
puya 4
puya 5
puya 5
puya 6
puya 6
puya 7
puya 7
puya 8
puya 8
puya 9
puya 9
puya 10
puya 10
puya 11
puya 11
puya 12
puya 12

Comentarii album • 25
mileycyrussuperfan1263 15 ianuarie 2012  
♥puya nu mai kanta rap adevarat - akum kanta doar pt comercialitate cum spune si NANE in mel lui - GOLAN PE MICUL ECRAN ATAC PUYA
Raportează
anonim
ferik 11 iulie 2010  
tare
Raportează
onitza00 30 iunie 2010  
dragutzi
Raportează
anonim
:P:P 11 iunie 2010  
ii naspa cu caciula aia in cap
in rest RESPECT
Raportează
redroses94 8 aprilie 2010  
sooper imi place moolt melodia sus pe bar:x
aa sji am vz azi pe MTV video de la v.i.p.
tu?
Raportează
deddy 11 aprilie 2010  
dap l-am vazut:X j imi plashe mooolt videoclipul de la melodia sus pe bar:)) e vulgar,dar imi plashe moolt
Raportează
HorrorWorld 19 martie 2010  
cel mai thare:X:X:X:X:X
Raportează
anonim
madiy 12 martie 2010  
fain suuper imi place
Raportează
redroses94 10 martie 2010  
si o viatza noua;x
Raportează
redroses94 10 martie 2010  
ask puyaaaaaaaaaaaaa
e tare mel v.i.p.
fresh
change
undeva in balcani
sus pe bar
:X:X:X si toate st coolllll
Raportează
anonim
Andreea G 26 februarie 2010  
Imi plac melodiile lui Puya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raportează
deddy 27 februarie 2010  
sunt mare fan puya il ador il iubesc:X:X e cel mai thare:X
Raportează
deddy 26 februarie 2010  
bv:X
Raportează
alexutza12 19 februarie 2010  
funny.......
Raportează
anonim
dfdffsdd 19 februarie 2010  
puya e super
Raportează
anonim
cineva 19 februarie 2010  
Nu imi place!
Raportează
DOBMADA 19 februarie 2010  
moartea...
Raportează
deddy 19 februarie 2010  
DOBMADA nush ce ai vrut sa sp q "moartea.."dar daca ai sp cv de rau despre puya nu ai ce cauata pe pag mea j punct:@
Raportează
iuly13 17 februarie 2010  
faine poze:)
Raportează
Rozzy 12 februarie 2010  
puya [ :X ]
e soper [ :X ]
Raportează
anonim
byZzO 12 februarie 2010  
SOOPER TARE :x:x
Raportează
madalinamireag 11 februarie 2010  
SUPER!
Raportează
deddy 11 februarie 2010  
te iubesc puya
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.